"Нафтогаз" має намір реконструювати газопровід "Союз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" має намір реконструювати газопровід "Союз"

Енергетика
436
HАК "Нафтогаз України" і компанія Ferrostaаl Industrieanlagen GmbH (Німеччина) підписали меморандум про взаєморозуміння щодо модернізації обладнання магістрального газопроводу "Союз", повідомила прес-служба держхолдингу.
За її даними, документ підписали заступник "Нафтогаз України" Вадим Чупрун і керуючий директор Ferrostaаl Марк Нойман в Києві в понеділок.
Метою проекту реконструкції є продовження терміну експлуатації газових турбін і газових компресорів на наступні 15 років, зниження обсягів споживання турбінами паливного газу приблизно на 28% при повному завантаженні устаткування, підвищення коефіцієнта корисної дії газових компресорів.
В рамках проекту, зокрема, буде проведена модернізація компресорної станції "Бар" газопроводу "Союз". Вона введена в експлуатацію в 1979 році, має сім газоперекачувальних агрегатів загальною потужністю 70 тисяч кіловат.
У свою чергу, Нойман повідомив, що технічні фахівці німецької компанії почнуть роботи відразу після підписання меморандуму. За його словами, реалізація проекту вигідна для обох сторін.
Під час зустрічі в понеділок представників компанії Ferrostaаl з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим німецькі фахівці висловили переконання, що істотна модернізація української ГТС, яка оцінюється в 5,3 мільярда доларів, окупиться раніше, ніж може бути введений в експлуатацію газопровід "Південний потік".
За словами прем'єра, відмітною особливістю української ГТС є підземні сховища газу, які можуть бути задіяні в період аномально низьких температур.
Магістральний газопровід "Союз" (Оренбург - Держкордон) побудований в 1975-1978 роках. Його проектна потужність складає 26 мільярдів кубометрів газу на рік, проектний тиск - 7,5 МПа, довжина по території України - 1568,5 кілометра. На газопроводі знаходиться 12 компресорних станцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас