Греки за місяць зняли з депозитів рекордні 8,6 мільярда євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греки за місяць зняли з депозитів рекордні 8,6 мільярда євро

Кредит&Депозит
1012
Грецькі громадяни і компанії зняли з рахунків в травні поточного року рекордні за увесь час кризи 8,6 мільярда євро на тлі політичної нестабільності, повідомив ЦБ Греції.
Відзначається, що за травень депозити в грецьких банках зменшилися з 166 мільярдів євро до 157,4 мільярда євро на кінець квітня. До теперішнього часу рекорд відтоку депозитів тримав жовтень 2011 року, коли з Греції "попливли" 6,8 мільярда євро.
У травні в Греції пройшли парламентські вибори, за підсумками яких країні не вдалося сформувати уряд. В результаті вибори були повторені 17 червня, і за підсумками нового голосування було сформовано коаліційний уряд правоцентристів і двох лівих партій. Новий уряд заявив, що перегляне кредитну угоду з ЄС і МВФ в низці положень, але буде в цілому дотримуватися її цілей і завдань.
При цьому, як повідомляє Афінське агентство новин, всього за кілька днів після 20 червня, коли було сформовано уряд, в країну повернулися близько 3 мільярдів євро на оптимізмі щодо можливості Греції залишитися в єврозоні та виконати зобов'язання перед кредиторами.
Нагадаємо, на парламентських виборах в Греції 17 червня політичні партії, що виступають за багатомільярдний план фінансової допомоги Греції, здобули перемогу над лівим радикальним блоком. Завдяки цьому загроза можливого виходу країни з єврозони відступила, що стало стимулом для світових ринків.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас