За три місяці індекс Української біржі впав на 32% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За три місяці індекс Української біржі впав на 32%

Фондовий ринок
616
У другому кварталі 2012 року індекс Української біржі - UX - впав на 32% відносно першого кварталу. Про це повідомляють експерти інвестиційної групи "Арт Капітал".
В огляді наголошується, що це другий найгірший квартальний показник за останні два роки. При цьому в річному вирахуванні індекс UX просів на 58%.
Примітно, що, за даними "Блумберг", серед 100 фондових індексів світу за динамікою за останні 12 місяців гірший від України лише Кіпр (-82%). Експерти також проаналізували динаміку біржі за минулі дні. Так, UX знизився в середу, 27 червня, на 0,4%. У той же час, варшавський WIG-Ukraine зафіксував сильне зростання в п'ятницю на 2,6%.
Торги на Українській біржі в середу проходили в режимі підвищеної волатильності: індекс UX перетинав рівень попереднього закриття кілька разів. Напередодні саміту єврозони місцеві учасники торгів не бажали залишати позиції відкритими і вважали за краще зафіксувати прибуток. У той же час провідні світові фондові індекси S&P 500 і Stoxx 600 виросли в п'ятницю на 2,6%. Це пов'язано з рішенням лідерів єврозони рекапіталізувати банківський сектор Іспанії на 100 млрд євро і дозволити фонду фінансової стабільності викуповувати італійські держпапери з ринку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас