Україна має намір залучити у Китаю 3 млрд дол на розвиток АПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір залучити у Китаю 3 млрд дол на розвиток АПК

Казна та Політика
400
Міністерство аграрної політики і продовольства України та Експортно-імпортний банк Китаю 28 червня підписали меморандум про співпрацю, який надає Україні можливість залучення $3 млрд на розвиток сільського господарства, повідомила прес-служба Мінагропроду України в понеділок.
Домовленості, зафіксовані в документі, дозволяють Україні ініціювати подальші переговори про виділення кредитних коштів під конкретні проекти, деталі яких будуть обговорюватися.
"Підписання меморандуму про виділення $3 млрд для розвитку аграрного сектора нашої країни - закономірне проміжне рішення в рамках співробітництва та домовленостей між керівниками наших країн", - наведені в повідомленні слова міністра агрополітики і продовольства України Миколи Присяжнюка.
Він висловив сподівання, що після узгодження всіх деталей обома сторонами "процес піде досить швидко".
За його словами, українська сторона, в свою чергу, зобов'язалася поставляти в Китай сільгосппродукцію високої якості.
Міністр упевнений в тому, що фінансування, що надається Китаєм, дозволить поліпшити і збільшити обсяг товарообігу сільськогосподарської продукції та продовольства, сприятиме надходженню нових інвестицій в аграрний сектор України, що дозволить збільшити продуктивність, поліпшити фінансові можливості сільгоспвиробників країни і, відповідно, технічне переоснащення.
Як повідомлялося, Національний банк України і Народний банк Китаю 26 червня цього року підписали договір про валютні свопи на суму 15 млрд китайських юанів ($2,36 млрд). Згідно з умовами договору, сума постачання української валюти складає 19 млрд грн. Угода дійсна протягом трьох років, в той же час вона може бути продовжена за взаємною згодою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас