Шахтарям третій раз з початку року підвищили зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахтарям третій раз з початку року підвищили зарплату

Казна та Політика
823
Шахтарям третій раз з початку року підвищена заробітна плата. Червнева зарплата буде нарахована за новими тарифними ставками 1004 гривні. Про це УНН повідомили в прес-службі Укрвуглепрофспілки.
Заробітна плата працівникам вугільної промисловості України за червень поточного року буде нарахована за тарифними ставками і посадовими окладами з розрахунку мінімальної заробітної плати 1004 гривні. Відповідна факсограма з підписом першого заступника голови Міненерговугілля Ігоря Поповича від 25 червня 2012 року № 2/14-1818 вже розіслана по підприємствах галузі.
Виконуючи домовленості, досягнуті під час наради керівництва Міненерговугілля з галузевими профспілками, яка відбулася з ініціативи Укрвуглепрофспілки в Києві 27 лютого, в міністерській факсограмі, адресованій керівникам держпідприємств вуглепрому, йдеться: "З метою виконання законів України "Про державний бюджет України на 2012 рік", "Про оплату праці", Галузевої угоди між Міністерством вугільної промисловості України, іншими державними органами, власниками (об'єднаннями власників), які діють у вугільній промисловості, і всеукраїнськими профспілками вугільної промисловості прошу вас забезпечити нарахування заробітної плати працівникам, починаючи з 1.06. 2012 р., розрахованої до законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати у розмірі не менше 1 004 грн". Відзначимо, що в поточному році це вже третє підвищення заробітної плати працівникам вугільної промисловості. 1 березня було здійснено переведення трудящих на тарифні ставки та посадові оклади 960 гривень, а з 1 квітня ставки та оклади були підвищені до 985 гривень", - йдеться в повідомленні.
Торік заробітна плата працівників галузі підвищувалася двічі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас