За чотири роки експорт російської зброї подвоївся — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За чотири роки експорт російської зброї подвоївся

407
Росія є одним з лідерів на світовому ринку зброї, заявив директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФС ВТС) Олександр Фомін.
"Постійно зростають обсяги експорту, і в абсолютному вираженні, і в одиницях. За останні чотири роки він подвоївся", - сказав Фомін на конференції в рамках міжнародного форуму "Технології в машинобудуванні-2012" в підмосковному Жуковському.
У дев'яностих роках і на початку двотисячних російський оборонно-промисловий комплекс пережив різке падіння замовлення з боку держави, нагадав Фомін, - тільки три-чотири роки тому держоборонзамовлення почало відновлюватися. Сьогодні держоборонзамовлення в два-три рази перевищує обсяг експорту, який у минулому році склав трохи більше $13 млрд, сказав голова ФС ВТС.
При цьому в 2012 році Росія планує на $0,5 млрд перевищити обсяги експорту зброї, в порівнянні з 2011 роком - до $13,5 млрд. "За планом, у нас стоїть на 2012 рік поставити зброю на експорт на 13,5 млрд доларів. Сподіваюся, ми план виконаємо і перевиконаємо", - сказав Фомін.
Він зазначив, що в світі виріс попит на російські засоби ППО. "Як показали події останнього часу, пов'язані із застосуванням бойових систем, в першу чергу, наносяться повітряні удари, оскільки вони мінімально безкровні, максимально потужні, оперативні", - сказав Фомін, додавши, що Росія виробляє "всю гаму засобів ППО".
Він також зауважив, що в СРСР з оборонною промисловістю справи йшли краще, ніж зараз в Росії: в кінці 1980-х – на початку 1990-х років експорт зброї становив близько $25 млрд на рік, а експорт становив приблизно 15% від держоборонзамовлення.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас