Президент УЄФА виступив проти введення системи фіксації взяття воріт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент УЄФА виступив проти введення системи фіксації взяття воріт

902
Президент УЄФА Мішель Платіні виступає проти введення будь-яких електронних технологій, які б допомагали футбольним арбітрам. Про це керівник європейського футболу заявив в коментарі британському виданню The Independent.
Коментуючи помилку угорської бригади арбітрів під час матчу Україна - Англія, коли не був зарахований гол Марко Девіча, шеф УЄФА зазначив, що у стартовій фазі атаки українців мав місце офсайд в Артема Мілевського.
"Я поясню, чому я проти відеотехнологій в футболі. Атака, коли Україна забивала гол, починалася з офсайду. Тобто рефері повинен був зупинити гру до взяття воріт. Що в такій ситуації нам робити? Ми подивилися повтор і побачили офсайд, а також, що м'яч перетнув лінію. Що нам робити?", - запитав Мішель Платіні.
Він також зазначив, що ФІФА робить велику помилку, вводячи систему фіксації взяття воріт.
Нагадаємо, збірна України з футболу 19 червня програла Англії в останньому турі групового етапу Євро-2012 з рахунком 0:1 і вибула з боротьби на домашньому чемпіонаті Європи. На 63-й хвилині матчу за рахунку 1:0 на користь англійців нападаючий української команди Артем Мілевський вивів на ударну позицію свого партнера Девіча, який майстерно розібрався із захисником, пробив, і м'яч від воротаря англійців Джо Харта полетів у ворота. Захисник збірної Англії Джон Террі вибив у падінні м'яч, але, як показав відеоповтор, вже через лінію воріт. Угорський арбітр зустрічі Віктор Кашшаї ухвалив рішення про те, що взяття воріт не було.
Згодом угорський арбітр Кашшаї визнав, що очолювана ним бригада арбітрів допустила помилку, не зарахувавши гол Марко Девіча у матчі Англія-Україна.
Старший офіцер УЄФА у справах суддівства П'єрлуїджі Колліна теж визнав помилку арбітра. А президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що гол, який суддя не зарахував українській збірній під час матчу України та Англії, показав необхідність впровадження технології, яка дозволяє автоматично визначати момент, коли м'яч перетинає лінію воріт.
За матеріалами:
День
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас