МВФ і Світовий банк спишуть понад 4 млрд дол. боргів Кот-д'Івуару — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ і Світовий банк спишуть понад 4 млрд дол. боргів Кот-д'Івуару

Казна та Політика
297
Міжнародний валютний фонд і Світовий банк спишуть більше 4 млрд дол боргів Кот-д'Івуару, йдеться у спільній заяві міжнародних кредитних організацій. Списання боргів стало можливим після надання африканській країні статусу "Бідної країни з великим державним боргом" (Heavily Indebted Poor Country, HIPS). Міжнародні кредитори домовилися негайно списати 3,1 млрд дол, що становить 24% усього зовнішнього боргу Кот д'Івуару. Ще 1,3 млрд дол буде списано в рамках багатосторонньої угоди кредиторів африканської країни.
МВФ і Світовий банк зазначили прогрес реформ в сільському господарстві Кот д'Івуара (держава є великим експортером какао), в боротьбі з бідністю і в проведенні стабільної економічної політики. Успішне завершення реформ дозволить Кот д'Івуару відновити обслуговування свого державного боргу, який номінований в євро.
Статус "Бідної країни з великим державним боргом" був схвалений міжнародними кредиторами в 1996 р. Він дозволяє надавати позики нерозвиненим країнам для боротьби з бідністю. В даний час МВФ і Світовий банк надали подібний статус 33 державам, включаючи Кот д'Івуар.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас