Уряд Франції оголосив курс на споживання, а не економію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Франції оголосив курс на споживання, а не економію

Казна та Політика
808
Франція відмовляється від ідеї жорсткої бюджетної економії. Про це заявив міністр фінансів країни П'єр Московічі, передає телеканал "Росія 24".
При цьому він підкреслив, що незабаром будуть озвучені заходи, які дозволять їй покрити дефіцит бюджету в 2012 р., так як без нових заходів доходи французького бюджету можуть виявитися нижчими від прогнозного рівня на 7-10 млрд євро.
"Я заперечую ідею жорсткої бюджетної економії у цій країні. Бюджетна економія завдає шкоди основному двигуну споживання - середньому класу. Ми не хочемо шкодити середньому класу, ми хочемо підтримувати споживання", - зазначив Московічі.
При цьому він зазначив, що новий уряд отримав у спадок держфінанси в тяжкому становищі.
Також сьогодні соціалістичний уряд Франції оголосив про збільшення мінімальної заробітної плати протягом шести років на 2%, прогнозуючи зростання інфляції при цьому не більше 0,6%, повідомляє The Financial Times. Уряд Франції також підтвердив свій намір ввести 3-відсотковий податок на дивіденди компанії, збільшити податки на багатство і спадщину, а також скасувати податковий "щит" для багатих. Такі заходи покликані скоротити бюджетний дефіцит до 4,5% валового внутрішнього продукту (ВВП) цього року і до 3% в 2013 р.%. Цей рівень в єврозоні вважається максимально допустимим.
У той же час міністр бюджету Жером Каюзак повідомив, що новий уряд заморожує 1 млрд євро відомчих витрат в рамках додаткової економії 7-10 млрд євро, необхідних для уникнення дефіциту бюджету цього року.
Рішення нового уряду Франції є частиною обіцяного президентом Франції Франсуа Олландом під час передвиборної компанії плану щодо обмеження заходів бюджетної економії в країні. Париж наполягає на створенні "стратегії зростання" для європейських країн, але, на думку загальноєвропейської влади, це не привід відмовлятися від взятих зобов'язань щодо зменшення бюджетної діри.
За прогнозами експертів Єврокомісії, дефіцит бюджету Франції в 2013 р. скоротиться на 0.2%, тобто з 4,4% до 4,2%. А економісти, опитані Reuters, і зовсім впевнені, що дефіцит зросте і досягне 4,6%. При цьому сам Франсуа Олланд і міністр фінансів П'єр Московічі стверджують, що всі поставлені раніше цілі будуть досягнуті. Однак комісар з економічних питань Оллі Рен заявив у травні, що курс нового керівництва країни та особисто Олланда може завести її в економічний глухий кут.
Нагадаємо, ВВП Франції за I квартал 2012 р., за попередніми даними, в порівнянні з попереднім кварталом не змінився. За IV квартал 2011 р. ВВП країни виріс на 0,1% в квартальному вирахуванні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас