Відслідковувати інформацію про накопичену пенсію можна буде он-лайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відслідковувати інформацію про накопичену пенсію можна буде он-лайн

Казна та Політика
1301
Кабінет міністрів України (КМУ) розпорядився створити і запустити з 1 жовтня 2012 року веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду (ПФ) України, через який "спрощенці" будуть мати доступ до інформації про стан накопичених пенсійних коштів і виплат, обробки звіту, поданого в електронному вигляді, стан взаєморозрахунків за зобов'язаннями платника.
Про це йдеться в розпорядженні КМУ № 401-р від 25 червня 2012 року "Про доступ до послуг у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування".
Згідно з документом, мова йде про громадян, юридичних та фізичних осіб-підприємців та осіб, які самостійно забезпечують себе роботою. Доступ до цієї інформації можна буде отримати після реєстрації в базі даних на порталі.
Створення такого порталу також забезпечить взаємодію "спрощенців" з органами Пенсійного фонду з питань заповнення бланків заяв, скарг, запитів в електронному вигляді, стану їх розгляду. Крім того, портал передбачає можливість попереднього запису на відвідування Пенсійного фонду.
Веб-портал також буде містити інформацію для громадян про умови, порядок призначення, перерахунку та виплати пенсій, зразки заяв, скарг, запитів на інформацію, порядок реєстрації громадян в базі даних порталу.
Пенсійний фонд повинен забезпечити створення такого веб-порталу на базі існуючих інформаційних систем і ресурсів шляхом їх модернізації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас