НБУ і Народний банк Китаю підписали угоду на 2,36 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ і Народний банк Китаю підписали угоду на 2,36 млрд дол

Казна та Політика
1364
Національний банк України (НБУ) і Народний банк Китаю у вівторок підписали договір про валютні свопи на суму 15 млрд китайських юанів ($2,36 млрд), повідомляється на веб-сайті китайського банку.
Згідно з умовами договору, сума постачання української валюти складає 19 млрд грн. Угода дійсна протягом трьох років, в той же час вона може бути продовжена за взаємною згодою.
Зазначена домовленість двох центробанків сприятиме зростанню експортно-імпортних операцій між країнами, розвитку інвестування та в цілому підтриманню в них фінансової стабільності, зазначено в повідомленні.
Як повідомлялося, українська делегація на чолі з колишнім першим заступником голови НБУ Юрієм Колобовим під час візиту до КНР у листопаді минулого року домовилася про підписання угоди про проведення операцій валютний своп.
Зазначена угода надає можливість суб'єктам господарювання двох країн використовувати національні валюти для здійснення експортно-імпортних операцій та проведення розрахунків у національних валютах без залучення валют третіх країн.
Раніше з посиланням на джерело в НБУ зазначалося, що представники Нацбанку України домовилися з Народним банком Китаю про проведення свопів в національних валютах: китайська влада готова проводити своп-операції на весь обсяг товарообігу між двома країнами, але НБУ погодився на переведення в юані тільки третини розрахунків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас