Компанії США вперше за три роки знизять фінансові показники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії США вперше за три роки знизять фінансові показники

Казна та Політика
375
Європейська боргова криза відгукується зниженням прогнозів щодо прибутку американських компаній. У квітні-червні провідні корпорації США можуть вперше з третього кварталу 2009 року скоротити свій прибуток, вважають аналітики. Доходи провідних американських експортерів також з'їдає зміцнення долара і максимальне майже за 15 років ослаблення валют країн БРІК.
Минулого тижня відразу кілька американських компаній, включаючи Procter & Gamble і FedEx, знизили свої прогнози щодо прибутку на цей рік через погіршення стану світової економіки, викликане кризою в Європі, що ніяк не вгамується. Загалом за другий квартал прогноз щодо прибутку погіршили 73 компанії (проти 67 компаній в січні-березні) і лише 29 компаній змогли підвищити планку очікувань інвесторів (проти 44), свідчать дані дослідницької компанії FactSet.
Через проблеми Старого Світу компанії, що входять в індекс S&P 500, можуть скоротити свій прибуток на 1,1%, вважають аналітики, опитані Bloomberg. Це буде першим зниженням показника за останні одинадцять кварталів. Найбільш уразливими аналітики Barclays вважають сталеливарний, промисловий і машинобудівний сектори. "З приводу фінансових результатів за другий квартал є великі побоювання. Навряд чи вдасться побачити компанії, що видають сприятливі прогнози, враховуючи проблеми в Європі та уповільнення зростання в США і Китаї", - сказав Bloomberg інвестиційний директор Solaris Group Тім Гріскі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас