Азаров: в Україні проживає 20 млн росіян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: в Україні проживає 20 млн росіян

4878
Голова уряду України Микола Азаров вважає, що в Україні проживає 20 мільйонів росіян і країні необхідно 50 років для перетворення на стабільну європейську державу. Він також заявив, що Росія залишається для нього Батьківщиною.
"В Україні проживає понад 20 мільйонів росіян. Як вони себе почувають? Напевно, так само, як і я. Я росіянин, 28 років живу в Україні. Звичайно, я вже себе відчуваю українцем, тобто, громадянином України" , - сказав Азаров.
Азаров заявив, що в Радянському Союзі "каша варилася", люди мігрували в рамках країни і ніхто не думав, де він народився, і хто він за національністю. "Ми були громадянами однієї країни, і було зовсім не просто усвідомити, що ти живеш зовсім в іншій країні", - сказав він.
Голова українського уряду підкреслив, що Росія залишається його Батьківщиною. При цьому він повідомив, що коли переїхав до Донецька з Росії, не думав, що колись не буде Радянського Союзу. "Мені це і в голову не могло прийти", - сказав Азаров. При цьому він вважає, що ніхто не ображається, "якщо говорити "на" або "в" Україні".
На питання про те, чи продовжує він вважати, що Україні знадобиться півстоліття, щоб стати стабільною європейською державою, Азаров відповів: "А ви вважаєте по-іншому? Звичайно, це тривалий процес. Я знаю історію, процес подолання відсталості, не технічної, яку можна швидко подолати, а процес трансформації мислення, традицій, звичаїв, законодавчої бази та багато-багато іншого, з чого складається європейське суспільство. Цей процес дуже тривалий і реактивний".
За словами прем'єр-міністра України, "суспільство чинить опір перетворенням і хоче залишитися таким, як зараз, як звикло, а змінити щось дуже складно, і реформи в Україні йдуть з величезним опором".
Як відомо, згідно з останнім переписом населення (2001 рік), в Україні проживає 8,3 мільйона росіян, що складає близько 17% населення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас