Падіння валют країн БРІК стало максимальним за 14 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння валют країн БРІК стало максимальним за 14 років

Валюта
1065
Валюти країн БРІК подешевшали в другому кварталі 2012 року найшвидшими темпами з 1998 року, повідомляє Bloomberg. При цьому бразильський реал, російський рубль і індійська рупія опинилися в лідерах за швидкістю падіння серед всіх валют держав, що розвиваються.
Інвестори масово виводять кошти з цих ринків, що й обумовлює зниження курсів. Наприклад, в Бразилії кількість приватних дефолтів досягла максимуму за три роки. У свою чергу, в Росії вартість бареля експортної нафти впала до півторарічного мінімуму.
В Індії економіка показала мінімальні темпи зростання за дев'ять років, а бюджетний дефіцит істотно збільшився. Ознаки істотного уповільнення наявні і в економіці Китаю.
Реал у другому кварталі подешевшав на 12 відсотків. Падіння рубля склало 11,5 відсотка, а рупії - 10 відсотків. Китайський юань знизився всього лише на 1,2 відсотка (майже в п'ять разів менше, ніж євро), проте варто відзначити, що під час кризи 2008-2009 років курс валюти КНР не змінювався. Експерти очікують, що грошові одиниці Росії, Індії і Бразилії до кінця року втратять близько 15 відсотків своєї вартості.
Падіння курсів валют в країнах БРІК вже завдало серйозної шкоди багатьом найбільшим корпораціям. Так, виробник споживчих товарів Procter & Gamble два рази поспіль знижував прогноз прибутків через втрати на коливаннях курсів.
Країни БРІК є найбільшими державами, що розвиваються, світу, входячи в число 12 найбільших економік. Їх сумарний ВВП становить понад 13 трильйонів доларів, що приблизно дорівнює чверті від загальносвітового.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас