Іноземні вболівальники витрачають за день на їжу більше 300 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні вболівальники витрачають за день на їжу більше 300 грн

3137
Близько 30% іноземних гостей, які приїхали до Києва на матчі фінальної частини Євро-2012, залишають у нашій столиці 300 грн. і більше щодня тільки на харчування. Такі результати опитування, проведеного агентством "AgriSurvey" Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".
Як пишуть українські ЗМІ, більшість іноземних гостей найбільше хвалять українське пиво і кухню, в першу чергу, за їх дешевизну. Однак при цьому майже третина туристів віддає за продукти більше 300 грн. на день, майже 40% - 150-300 грн. щодня.
При цьому гості Євро-2012 вже встигли більш-менш досконало ознайомитися з українською кухнею і відзначають її смакові якості. Загалом смакові переваги гостей з-за кордону різноманітні. Як показали результати опитування, найбільше іноземних респондентів віддають перевагу італійській кухні (29%). У той же час українська кухня знаходиться в шкалі переваг на одному рівні з такими відомими кухнями, як китайська та французька (по 7%).
"Разом з тим, більшість футбольних фанатів з-за кордону задоволені якістю сервісу в столиці України. Майже 80% опитаних не мали проблем з обслуговуванням у вітчизняних закладах харчування. У той же час основними недоліками іноземці вважають низький рівень знання англійської мови обслуговуючого персоналу та відсутність більш-менш чіткої інформації про те, де можна поїсти українських страв. Останнє свідчить про недосконалість маркетингової політики вітчизняних ресторанів української кухні", - повідомив директор агентства "AgriSurvey" Тарас Гагалюк.
Нагадаємо, за результатами попереднього дослідження агентства "AgriSurvey", яке проводилося до початку Євро-2012, надходження від споживання продуктів харчування та напоїв іноземними гостями під час чемпіонату Європи з футболу можуть скласти 130 млн. євро.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас