Магазини відмовляються продавати новий смартфон Samsung Galaxy S III — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Магазини відмовляються продавати новий смартфон Samsung Galaxy S III

14036
Відразу декілька роздрібних мереж, в тому числі "Алло" і Comfy, вирішили тимчасово утриматися від продажів найбільш очікуваного Android-смартфону цього року - Samsung Galaxy S III. Рітейлери пояснюють це строгими вимогами, висунутими виробниками, і високою ціною телефону. Експерти вважають, що труднощі викликані бажанням Samsung наслідувати стратегію продажів свого основного конкурента Apple.
Офіційні продажі нової флагманської моделі смартфонів компанії Samsung - Galaxy S III - стартували в Україні в п'ятницю. Але знайти новинку можна було далеко не у всіх роздрібних мережах - від участі у першому етапі реалізації відмовилася низка рітейлерів, в тому числі "Алло" - найбільша в країні мережа, що торгує мобільними телефонами, і торгова мережа супермаркетів побутової техніки та електроніки Comfy. "Рано чи пізно вони у нас з'являться, але поки ми Galaxy S III не продаємо", - заявив "Ъ" операційний директор "Алло" Максим Раскін.
Причиною для відмови стали вимоги Samsung до магазинів, розповідають учасники ринку. "Не всі торгові точки, з якими ми вели переговори, виявилися готовими до продажу", - повідомив "Ъ" керівник відділу бренд-маркетингу і PR Samsung Electronics Ukraine Костянтин Череповський. За словами Віктора Шолошенка, директора з маркетингу торговельної мережі "Цитрус", яка також відмовилася продавати новий смартфон, вендор вимагав встановити в магазинах брендовані стенди і заборонив будь-які акції та знижки для Galaxy S III. До того ж, за словами джерела "Ъ" на ринку, низку рітейлерів обурила поява смартфона на полицях одного зі столичних магазинів мережі "Фокстрот" за тиждень до оголошеного старту продажів. На цьому тижні рітейлери продовжать переговори з Samsung про умови продажу.
Galaxy S III називають найбільш очікуваним Android-смартфоном цього року. Він був анонсованим на початку травня, і вже за перші два тижні Samsung отримала понад 9 млн попередніх замовлень. Смартфон оснащений 4-ядерним процесором Exynos 4 Quad з тактовою частотою 1,4 ГГц, 4,8-дюймовим екраном Super AMOLED HD з роздільною здатністю 1280х720 пікселів, 8-мегапіксельною камерою і працює під управлінням операційної системи Android 4.0. Міжнародні продажі Galaxy S III стартували 29 травня в 28 країнах, в Росії він з'явився 5 червня за ціною близько $1 тис. за модель з 16 Гб вбудованої пам'яті. Рекомендована ціна моделі в Україні - 6999 грн.
Ціна нового смартфону досить висока для українського ринку, вважають рітейлери. "В минулому році продажі попередньої моделі, Galaxy S II, починалися з 6,5 тис. грн, але незабаром Samsung був змушений знизити ціну", - згадує пан Шолошенко. Але категорійний менеджер мережі магазинів MOYO Ігор Паровий вважає ціну новинки адекватною для технологічного лідера серед смартфонів. "У квітні HTC розпочала продаж своєї флагманської моделі One X, яка трохи простіша за характеристиками, хоча теж дорога. Можна сказати, що продажі досить успішні", - говорить він, не розкриваючи конкретних показників продажів. Втім, HTC One X продається за рекомендованою ціною 6,5 тис. грн, а iPhone 4s, що не продається офіційно, можна купити в інтернет-магазинах за 5,6 тис. грн. Примітно, що Galaxy S III в інтернет-магазинах можна купити за ті ж 5,6 тис. грн без офіційної гарантії.
У стратегії Samsung з виведення нового продукту простежується підхід його найближчого конкурента на ринку смартфонів - компанії Apple, вважає комерційний директор Comfy Катерина Паутова. За даними дослідницької компанії IDC, в I кварталі 2012 року південнокорейський виробник займав 29,1% світового ринку, а американський - 24,2%. "Але поки повторити їхній успіх Samsung не вдавалося, Galaxy S III - це все-таки не iPhone", - зазначає пані Паутова. "IPhone часто купується українцями "для статусу", а дорогі Android-смартфони - радше вибір "гіків"", - погоджується з нею пан Шолошенко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас