Росія продасть всі акції "Роснефти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія продасть всі акції "Роснефти"

362
Уряд Росії схвалив рішення продати в 2012-2013 роках пакети акцій в РЗ (25% мінус одна акція), "Росагролізингу" (49,9%), "Роснано" (10%) і ОЗК (100%). Про це повідомляється в прес-релізі уряду.
Також було вирішено повністю продати "Роснефть". Поступова приватизація компанії почнеться в наступному році, а до 2016 року найбільша нафтовидобувна корпорація країни перейде в приватні руки повністю.
Крім того, будуть частково приватизовані держбанки ВТБ (25% мінус одна акція) і Сбербанк (7,58%). Відповідно до затвердженого розпорядження, до 2016 року держава повністю вийде з капіталу ВТБ, "Совкомфлота", "Росагролізингу", "Зарубежнефть", "РусГідро", "Інтер РАО ЄЕС", "Шереметьєво", "Аерофлоту", Россельхозбанка та "Алроси".
Частка держави буде скорочена в "Транснафте", ФСК ЄЕС і "Уралвагонзаводі" до 75% плюс одна акція. Пакет, що належить уряду в Об'єднаній суднобудівній та Об'єднаній авіабудівній корпораціям, буде зменшено до 50% плюс одна акція.
В уряді уточнили, що при приватизації низки компаній, включаючи "Аерофлот", "Зарубежнефть", ОЗК, "РусГідро" та "Алроса", держава може зберегти право на участь в управлінні через "золоту акцію".
21 травня прем'єр-міністр Дмитро Медведєв доручив новосформованому уряду прискорити процес приватизації, назвавши це завдання в числі пріоритетних для влади. Через тиждень Мінекономрозвитку представило план, в якому до переліку активів для прискореної приватизації не увійшли компанії паливно-енергетичного комплексу.
Тим не менше 7 червня Медведєв заявив, що "Роснефть" повинна бути повністю виведена з-під контролю держави до 2016 року. У свою чергу, перший віце-прем'єр Ігор Шувалов відзначив, що в капіталі "Роснефти" може виявитися великий іноземний інвестор. Він, однак, додав, що поспішати з продажем корпорації держава не буде.
У березні 2011 року Медведєв, який займав тоді пост президента країни, зажадав різко розширити програму приватизації на найближчі роки. Пізніше повідомлялося, що до 2017 року уряд має намір продати активів на 6 трильйонів рублів. При цьому тільки в 2012 році доходи від приватизації повинні скласти 450 мільярдів рублів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас