У Газпромі сподіваються, що зниження цін на нафту не буде тривалим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Газпромі сподіваються, що зниження цін на нафту не буде тривалим

Казна та Політика
524
Зниження цін на нафту на світовому ринку не буде тривалим, найближчим часом котирування повернуться в діапазон 90-100 доларів за барель, повідомив генеральний директор ВАТ Газпром нафта Олександр Дюков.
Вартість чорного золота в травні покинула район комфортних для російського бюджету 120 доларів за барель (за маркою Brent) і впала в піке, втративши за місяць більше 17% і пробивши вниз в перший день літа психологічно значимий рівень 100 доларів за барель. Світові ціни на нафту (марки Brent) в п'ятницю коливаються біля 90,4 долара за барель (+1,3% до рівня попереднього закриття).
"Позитивно дивимося на ситуацію, попит на нафту збережеться, попит на нафту буде зростати і, в принципі, ціни, навіть якщо вони знизяться до рівня 80-85, 70 доларів за барель - це зниження не буде тривалим. Ціни все одно повернуться в діапазон 90-100 доларів (за барель - ред.), я в цьому впевнений", - сказав Дюков в ефірі телеканалу Росія 24.
Говорячи про російську нафтову галузь, голова Газпром нафти зазначив, що багато компаній планують свою роботу, складають бюджети та ухвалюють довгострокові інвестиційні рішення щодо розробки нових родовищ виходячи з ціни 90 доларів за барель. "Те, що найближчим часом ціни повернуться до такого рівня - у мене жодних сумнівів немає", - сказав Дюков.
Нагадаємо, падіння ціни на нафту до 50 доларів за барель у другій половині 2012 року цілком реально, вважає прем'єр-міністр Казахстану Карім Масімов.
Відзначимо, що на світових ринках у п'ятницю вартість нафти марки Brent коливалася вже нижче 90 доларів за барель - біля мінімумів з кінця 2010 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас