Новий уряд Греції просить дати йому відстрочку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий уряд Греції просить дати йому відстрочку

Казна та Політика
376
Не встигнувши прийти до влади, новий уряд Греції попросив дати йому відстрочку для виконання обіцянок, що стосуються скорочення бюджетного дефіциту. Правляча коаліція в Афінах заявила, що через глибоку рецесію і масове безробіття йому потрібно ще два роки для того, щоб знизити дефіцит держбюджету з 9,3 до 2,1 відсотка, як це передбачають міжнародні домовленості, повідомило в четвер, 21 червня, Reuters, передає Deutsche Welle.
Новий уряд Греції попросив також пом'якшити жорсткі умови надання їй міжнародної фінансової допомоги, щоб обмежити кількість звільнень в держсекторі і продовжити термін виплати допомоги з безробіття з одного до двох років. Ця заява грецької влади викликала категоричне неприйняття у цілої низки країн ЄС, в тому числі у Німеччини, Нідерландів та Фінляндії.
Міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле (Wolfgang Schäuble) заявив, що про відстрочення виконання зобов'язань Греції не може бути й мови. Віце-прем'єр Фінляндії Ютта Урпілайнен підкреслила, що "Греція повинна виконати те, що вона підписала, а відстрочка - погана ідея, і Фінляндія не готова її підтримати".
Голова фінансового відомства Нідерландів Ян Кеес де Ягер висловив думку, що реформи в Греції повинні бути навіть прискорені, а виконуючий обов'язки прем'єр-міністра цієї країни Марк Рютте заявив, що Нідерланди більше не будуть допомагати Греції та іншим державам південної Європи, якщо не будуть упевнені в тому, що вони виконають свої зобов'язання.
У той же час голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер дав зрозуміти, що він готовий надати грекам більше часу для зниження бюджетного дефіциту. Він також повідомив, що наприкінці червня Греція отримає останній транш обіцяної допомоги в розмірі 1 мільярд євро. Виплата цього траншу була раніше затримана, нагадує AFP.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас