Sony перебуває на фінальній стадії переговорів про купівлю 10% в Olympus — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony перебуває на фінальній стадії переговорів про купівлю 10% в Olympus

143
Японська Sony Corp. може інвестувати до 50 млрд ієн ($624 млн) у купівлю близько 10% акцій Olympus Corp., пише газета Nikkei.
Компанія планує підписати угоду до кінця наступного місяця. Panasonic, яка також була зацікавлена в придбанні Olympus, відкликала свою пропозицію.
Котирування акцій Olympus виросли в п'ятницю на 5%, Sony - на 2,3%.
Як повідомлялося, на початку червня Olympus заявила, що планує скоротити штат співробітників і провести реструктуризацію виробничої діяльності після скандалу зі звітністю.
Згідно зі середньостроковою стратегією компанії, підготовленою до кінця березня 2017 року, до березня 2014 року корпорація завершить програму скорочення штату на 2,7 тис. осіб. До березня 2015 року Olympus має намір консолідувати виробничу базу.
У поточному фінансовому році, який почався в березні, компанія має намір отримати прибуток в розмірі 7 млрд ієн, в порівнянні зі збитками 48,99 млрд ієн роком раніше.
Скандал навколо Olympus розгорівся восени минулого року, коли стало відомо, що колишні керівники компанії з 90-х років приховували від акціонерів втрати від невдалих операцій з цінними паперами, щоб підтримувати високі ціни на акції.
У лютому цього року колишній голова японської компанії Olympus Цуесі Кікукава був заарештований за звинуваченнями у фальсифікації фінансової звітності компанії з метою приховування збитків. Ц.Кікукава подав у відставку з поста керівника компанії ще в жовтні, коли скандал навколо шахрайства Olympus тільки вибухнув.
Представники одного з провідних світових виробників відеокамер і високоточної оптики зізналися, що приховували збитки протягом останніх 20 років за рахунок шахрайських дій, загальна сума яких перевищувала $1,7 млрд. Шахрайство Olympus зі звітністю призвело до скорочення її капіталізації більш ніж на $4 млрд, або більш ніж удвічі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас