Міллер: Україна хоче закупити у Газпрому в 2013р 27 млрд куб. м газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Україна хоче закупити у Газпрому в 2013р 27 млрд куб. м газу

Енергетика
607
"Нафтогаз України" привіз в "Газпром" заявку на імпорт газу в наступному році, повідомив голова "Газпрому" Олексій Міллер журналістам.
Відповідаючи на запитання, чи дійсно ця заявка передбачає плани закупівлі лише 27 млрд куб. м газу в 2013 році, О.Міллер відповів ствердно.
Так О.Міллер прокоментував підсумки зустрічі з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком під час Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ).
Набагато нижчий обсяг закупівлі газу Україною, ніж передбачено чинним контрактом з "Газпромом", і навіть нижче зобов'язань take-or-pay, став каменем спотикання "Газпрому" і "Нафтогазу" вже в поточному році. "Нафтогаз" в минулому році також заявив про намір закупити 27 млрд куб. м газу з урахуванням контракту на 52 млрд куб. м газу і take-or-pay в обсязі 41,6 млрд кубометрів газу.
"Газпром" не погоджується на зниження обсягів закупівлі, вважаючи, що "Нафтогаз" надіслав заявку не вчасно, при цьому під час прес-конференції в середу заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв висловив думку, що Україна в поточному році закупить близько 40 млрд куб. м газу, особливо з урахуванням того, що "Газпром" видав "Нафтогазу" аванс за транзит в розмірі $2 млрд для закачування необхідних обсягів газу в ПСГ для забезпечення безперебійного транзиту газу в Європу.
Між тим пізніше Ю.Бойко заявив журналістам у Києві, що за затвердженим Кабміном України балансом в 2012 році "Нафтогаз" імпортує 27 млрд куб. м газу. За його словами, в документі також передбачено імпорт природного газу компанії Ostchem Holding Limited 8 млрд куб. м газу (Кіпр).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас