Експерт: Колапс єврозони стане катастрофою, що визначає нашу еру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Колапс єврозони стане катастрофою, що визначає нашу еру

Казна та Політика
1478
Якщо відбудеться колапс єврозони, то це буде катастрофа, що визначає нашу еру. Про це пише в Financial Times колишній міністр фінансів, директор Національної економічної ради при Адміністрації Президента США Ларрі Саммерс, передає "Росія-24".
"Якщо станеться колапс єврозони, то це буде катастрофа, що визначає нашу еру. Про це повинні пам'ятати всі лідери G20 і робити все, щоб запобігти розвалу єврозони. Європейці повинні розуміти, що правила змінюються, коли стільки можна втратити", - зазначив Саммерс.
На думку екс-міністра, важко очікувати найближчим часом якихось позитивних змін і в провідних економіках G20, лідери яких провели саміт у Мексиці на цьому тижні.
"Німці підтримують ідею реформування, але вони хочуть, щоб фінансова інтеграція відбувалася разом з політичною інтеграцією. Безумовно, решта світу знову висловить своє невдоволення провалами Європи і закличе її до активніших дій. Чиновники, яким на саміті G-20 дозволено обговорювати лише дипломатичні, а не економічні питання, підпишуть комюніке, в якому йтиметься про успіх, про майбутні плани та нові переговори. Позитивна сторона в тому, що очікування настільки невеликі, що відсутність конкретних рішень навряд чи засмутить ринки", - пояснив Саммерс.
На думку експерта, сьогодні необхідне радикальне зниження ставок, бажання проводити експансіоністську грошово-кредитну політику в Європі, яка б дозволила уникнути дефляції і стимулювала зростання економіки, створювала робочі місця і знижувала боргове навантаження.
Нагадаємо, сьогодні, 21 червня, Міжнародний валютний фонд попередив про ризики для світової економіки через європейську боргову кризу і надмірне монетарне посилення в промислово-розвинених країнах, закликавши світових лідерів до колективних дій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас