Точка зору: Влада створює всі умови для виходу інвесторів з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Влада створює всі умови для виходу інвесторів з України

Казна та Політика
978
Політика керівництва, висока вартість енергоресурсів і незахищеність вітчизняного виробника від імпорту сприяють виходу інвесторів з України, вважає представник компанії Beta Ltd. (Туреччина) Мустафа Башер.
"На жаль, ми як інвестори ухвалили принципове рішення поки не інвестувати в Україну", - повідомив він на брифінгу під час прес-туру по заводу "Міропласт" в Дніпропетровську.
За словами М.Башера, скасована реалізація двох інвестиційних проектів в харчовій і деревообробній промисловості сумарною вартістю $100 млн.
Він зазначив, що вартість електроенергії в Україні на 20% вища, ніж в Туреччині, ціна газу - найвища в світі.
"Підприємства, які постачають нам електроенергію, стали приватними, і ніхто у них, на жаль, не запитує: чому вони постійно підвищують ціни? У всьому світі якщо інвестор заходить в країну, йому "до ніг" підводять електроенергію, а в Україні інвестор сам повинен провести мережі і ще заплатити сотні тисяч гривень на незрозумілі цілі", - підкреслив представник Beta Ltd.
М.Башер додав, що аналогічні проблеми існують в інвесторів з постачальниками газу.
"Ніхто в таких умовах не буде інвестувати. В інвесторів не буде апетиту заходити в Україну", - резюмував він.
М.Башер є одним з перших іноземних інвесторів в Україні з 20-річним досвідом інвестування в її економіку. Сумарний обсяг інвестицій у проекти, які були реалізовані за участю його компанії, оцінюється в $150 млн.
Як повідомлялося, Beta Ltd. виступить співінвестором проекту створення на базі ТОВ "Аксор" в Дніпропетровську заводу з виробництва (6 млн. комплектів на рік) віконної і дверної фурнітури вартістю EUR25 млн, введення в експлуатацію якого заплановано в жовтні 2012 року. Кошти в будівництво інвестує пул інвесторів, зокрема, британська Indoor Capital (90%), Beta Ltd (5%) і ТОВ "Капітал-Прогрес" (5%, Дніпропетровськ).
Раніше компаніями реалізовані інвестпроекти, зокрема, будівництва заводу з виробництва профільних систем "Міропласт" (Miroplast) потужністю 48 тис. тонн продукції на рік, і з випуску газобетонних блоків "ЮДК" (TM UDK Gazbeton) потужністю 400 тис. куб. м на рік (обидва - Дніпропетровськ). Сумарний обсяг інвестицій в обидва проекти склав $70 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас