Мінагрополітики хоче віддати виробництво біоетанолу приватникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики хоче віддати виробництво біоетанолу приватникам

Енергетика
288
Міністерство аграрної політики і продовольства вважає за доцільне доручити недержавним підприємствам організацію виробництва біоетанолу в Україні. Про це журналістам повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий.
"Зараз в Україні розроблена програма виробництва біоетанолу - технічного спирту як біопалива. Залишаючи за країною монополію виробництва питного спирту, ми вважаємо абсолютно доцільним виробництво технічного спирту доручити аграрному бізнесу і не інвестувати в це державні кошти", - сказав він.
Безуглий зазначив, що представники аграрного та енергетичного бізнесу готові інвестувати понад 1 млрд гривень для того, щоб налагодити виробництво біоетанолу в Україні.
Нагадаємо, що в квітні 2011 року Мінагрополітики ініціювало надання права виробляти біоетанол 16 спиртовим заводам.
19 червня Верховна Рада ввела обов'язкову норму про наявність біоетанолу в бензині на рівні 5% з 2014 року і 7% - з 2016 року.
Вміст 5% біоетанолу в бензині буде рекомендовано з 2013 року, а обов'язковий вміст біоетанолу в розмірі не менше 5% передбачається в 2014-2015 роках. З 2016 року обов'язковий вміст біоетанолу в моторних бензинах має скласти не менше 7%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас