Резерви МВФ будуть збільшені на 450 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резерви МВФ будуть збільшені на 450 млрд доларів

Казна та Політика
305
G20 під час саміту в Лос-Кабосі досягла угоди про збільшення резервів Міжнародного валютного фонду на більш ніж 450 млрд доларів, повідомив на прес-конференції президент Мексики Феліпе Кальдерон.
"Це найбільша капіталізація фонду в історії", - сказав голова Мексики. Мова йде і про найбільше збільшення резервів МВФ, уточнив він. На думку Кальдерона, таке збільшення дасть змогу ефективно протистояти наслідкам економічної кризи.
Досягнення такого результату стало підсумком багатомісячних переговорів різних країн в рамках G20 під головуванням Мексики, сказав Кальдерон. Він нагадав, що міністри фінансів G20 протягом тривалого часу обговорювали можливість збільшення капіталізації МВФ.
Тим часом раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард повідомила в Лос-Кабосі, що за підсумками саміту досягнута формальна домовленість про збільшення капіталу фонду на 456 млрд доларів.
Мексиканський лідер уточнив, що названа ним сума (понад 450 млрд доларів) надійде завдяки внескам багатьох держав, у тому числі і країн, що розвиваються. Серед країн, які внесуть кошти, він назвав Мексику, Бразилію, ПАР, Колумбію, Австрію, Австралію, Великобританію, Китай, Росію, Іспанію, Францію, Німеччину, Індію, Люксембург, Польщу, Швецію, Таїланд, Туреччину. "Я сподіваюся, що і багато інших", - додав він.
Кальдерон повідомив також про підписання плану дій G20 щодо забезпечення економічного зростання та зайнятості населення. Він включає заходи з протидії найбільш гострим ризикам, забезпечує довіру для зміцнення темпів зростання в середньостроковій перспективі. "План дій містить домовленості щодо рішучого протистояння проблемам економіки країн єврозони, забезпечення світової фінансової стабільності, зміцнення економічного зростання і створення робочих місць", - зауважив президент Мексики.
Країни, що розвиваються, за словами Кальдерона, повинні продовжувати сталий розвиток, а світові ринки - боротися з протекціонізмом і бути відкритими.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас