Китай виділить МВФ 43 млрд. доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай виділить МВФ 43 млрд. доларів

Казна та Політика
283
КНР виділить 43 млрд. доларів для поповнення рахунків Міжнародного валютного фонду
Про це рішення було оголошено під час засідання "Великої двадцятки" в Лос-Кабосі (Мексика), в якому бере участь голова КНР Ху Цзіньтао, передає УКРІНФОРМ з посиланням на агентство Синьхуа.
"Китай завжди ясно давав зрозуміти, що не буде стояти осторонь від рекапіталізації МВФ і вважає, що така рекапіталізація повинна бути заснована в основному на квотах, в цей же час першочерговим і невідкладним завданням є реалізація квот, встановлених в 2010 році і проведення реформування системи управління", - йдеться в повідомленні агентства.
Пекін сподівається, що всі зацікавлені країни підтримають такий план і схвалять його до щорічної зустрічі Фонду в жовтні цього року.
У 2010 році в результаті перерозподілу квота Китаю у Міжнародному Валютному Фонді збільшилася з 3,72% до 6,39%, право голосу зросло з 3,65% до 6,07%. Таким чином, КНР піднялася з шостого місця на третє за впливом в цій організації, поступаючись лише США і Японії.
Раніше повідомлялося, що країни БРІКС - Бразилія, Росія, Індія, Китаю та ПАР - домовилися внести додаткові кошти в МВФ для посилення глобальної фінансової стабільності.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас