ЄС відновить доступ Угорщини до 495 млн євро фіндопомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС відновить доступ Угорщини до 495 млн євро фіндопомоги

Казна та Політика
207
Євросоюз відновить доступ Угорщини до раніше заморожених 495 млн євро фінансової допомоги, передає BFM.Ru з посиланням на інформагентство Reuters, якому повідомили про це два європейські дипломати. За їхніми словами, санкції будуть зняті 22 червня.
В середині березня Євросоюз заморозив виділення коштів Будапешту, обґрунтувавши це тим, що уряд Віктора Орбана ще з моменту вступу країни в ЄС не зміг впоратися з дефіцитом бюджету, який до цих пір залишається на неприйнятному для Євросоюзу рівні. У ЄС також визнали, що деякі угорські закони неефективні і потенційно недемократичні. Однак в останні місяці відносини між Будапештом і Брюсселем помітно потеплішали, зокрема після того, як Орбан пообіцяв домогтися скасування парламентом частини положень нового закону про Центробанк.
Європейські політики визнали, що Будапешт досяг реального прогресу в роботі щодо скорочення дефіциту бюджету. Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу запропонував зняти санкції після того, як ЄС знизив прогноз щодо дефіциту бюджету Угорщини в 2013 році до 2,7% з заявлених раніше 3%. "Санкції будуть зняті, я на це сподіваюся", - заявив дипломат, знайомий з позицією країн ЄС з цього питання. Він додав, що якихось заперечень з цього питання немає. Інше джерело підтвердило його слова.
Раніше єврокомісар з економічної та монетарної політики Оллі Рен заявляв, що замороження коштів стане для Угорщини хорошим стимулом для проведення здорової та збалансованої фіскальної політики.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас