Держмитслужба: Підприємці задоволені новим Митним кодексом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держмитслужба: Підприємці задоволені новим Митним кодексом

Казна та Політика
592
Введення нового Митного кодексу призвело до пожвавлення зовнішньоекономічної діяльності серед українських компаній, заявив голова Державної митної служби Ігор Калетник під час зустрічі за круглим столом з підприємцями та експертами.
Новий документ діє тільки два тижні. За цей час близько трьохсот нових економічних суб'єктів виявили бажання зареєструватися в митниці. Самі чиновники називають документ прогресивним і ефективним.
У Держмитслужбі стверджують, що в порівнянні з кінцем травня обсяг товарів, ввезених на територію країни за перші два тижні цього місяця, виріс на 20% і в грошовому еквіваленті склав більше двох мільярдів доларів. Перерахування митної служби до державного бюджету, порівняно з минулим роком, збільшилися як мінімум на чверть.
Крім того, за перші 12 днів червня втричі зменшилася кількість рішень щодо коригування митної вартості товарів, констатують у відомстві. Раніше таких приймали по 200 на день, а зараз обмежуються сімдесятьма. Скоротився і час митного оформлення. При ввезенні товарів оформлення триває близько двох годин, якщо ж мова йде про експорт, можна вкластися і в 40 хвилин. Особливо радує бізнес норма, що дозволяє проводити митне оформлення вантажів на будь-якому митному посту країни, в той час як раніше це можна було зробити винятково за місцем реєстрації компанії. Тепер підприємства вибирають місце розмитнення виходячи з розташування своїх складів, виробництв або місць продажу. Це економить не тільки час, але й гроші.
Істотно скоротилася кількість документів, необхідних для митного оформлення, а процедура визначення митної вартості товарів спростилася, зазначив Співголова Комітету з питань митної політики Американської торгової палати Ігор Даньков. "Зараз митниця повинна обґрунтовувати, чому митна вартість не приймається. І в тих випадках, коли митниця зробити цього не може, то ситуація вирішується позитивно. І ось було кілька відгуків, що... от раніше у нас були проблеми з митною вартістю. А зараз ці проблеми вирішилися", - зазначив він.
Крім того, підприємці відзначають скорочення часу перебування вантажів у пункті пропуску та кількості оглядів на митниці.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас