У Греції за один день населення вивело з банків 1 мільярд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції за один день населення вивело з банків 1 мільярд євро

Валюта
6924
У Греції населення за один день зняло з рахунків в банках 1 мільярд євро, передає "Россія24". Останнім часом з банків Греції забирають до 800 мільйонів євро на день. При цьому люди прагнуть витрачати свої заощадження на товари тривалого зберігання, такі як крупи, макарони. Таке бажання пов'язують з побоюванням і за саму валюту.
Нагадаємо, в неділю 17 червня відбудуться вибори, де перемогу може здобути партія СІРІЗА, яка відкидає всілякі заходи економії.
Перемога цієї партії може обернутися виходом Греції з єврозони. У такому разі розрахунки в країні будуть проводитися в драхмі, а яка може бути її вартість, зараз не знає ніхто. Останні соціологічні опитування, проведені серед різних верств грецького суспільства, показали, що консерватори від партії "Нова демократія", що виступають на підтримку затвердженого плану порятунку національної економіки, йдуть ніздря в ніздрю з ліворадикалами від коаліції СІРІЗА, які мають намір відмовитися від його виконання.
Відзначимо, після схвалення поправок до законодавства публікація підсумків опитувань офіційно заборонена, але це не заважає партіям самостійно їх проводити. За словами одного зі співробітників соціологічного центру, реальний стан справ не змінюється з моменту завершення минулих виборів, а якщо в пресі з'являються дані про збільшення підтримки тієї чи іншої сили, то це є "вкиданням", яке проводиться з метою дезорієнтувати виборця.
Для Греції перспективи дефолту і виходу із зони євро знову набули реальних форм після парламентських виборів 6 травня. Тоді за підсумками виборів консервативна партія "Нова демократія" отримала 108 місць (18,85% голосів виборців), ліворадикальна коаліція СІРІЗА - 52 місця (16,78% голосів), а партія соціалістів ПАСОК - 41 місце (13,18%) в 300-місному парламенті Греції. Однак політичні сили, що прийшли до влади, не змогли сформувати уряд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас