Азаров: Україна не відмовиться від кредитів на вигідних умовах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна не відмовиться від кредитів на вигідних умовах

Кредит&Депозит
441
Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що в України немає гострої потреби в позиках, але від кредитів на вигідних умовах уряд відмовлятися не буде. Про це Азаров заявив в інтерв'ю Reuters.
"Ми два роки не отримуємо ніяких траншів Міжнародного валютного фонду і Україна розраховується за всіма своїми зобов'язаннями, як усередині країни, так і поза країною. Тому в нас немає термінової необхідності у когось позичати гроші, але ми ніколи не відмовимося від допомоги або від тих кредитів, які можуть надаватися на вигідних для нас умовах", - заявив Азаров.
Крім того, Азаров висловив упевненість, що Україні не загрожують платіжні кризи: "Я не кажу, що у нас проста ситуація, вона зараз ні в одній країні в світі не проста, але ніяких умов для якоїсь кризи, спаду немає", - додав прем'єр.
Нагадаємо, МВФ влітку 2010 р. схвалив програму stand by для України на суму приблизно $15,5 мільярда, але на початку 2011 р. заморозив рефінансування через відмову влади підвищити до ринкового рівня тарифи на газ для населення та комунального сектора, щоб скоротити дефіцит держкомпанії "Нафтогаз" і бюджетні дотації на покриття цієї різниці.
Раніше повідомлялося, що Україна сподівається отримати новий пакет допомоги від МВФ в рамках програми stand by загальним обсягом 15,5 млрд дол в 2013 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас