Іспанія поки не має наміру допомагати своїм банкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія поки не має наміру допомагати своїм банкам

Казна та Політика
186
У даний час Іспанія не займається пошуком коштів для надання допомоги своїм банкам, що переживають нестачу ліквідності.
Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на представника Міністерства економіки країни. "Наша позиція не змінилася", - заявив він.
У п'ятницю, 9 червня, прем'єр-міністр Іспанії Сорайя Саєнс де Сантамарія (Soraya Saenz de Santamaria) заявив, що уряд країни не має наміру поки надавати ніякої допомоги фінансовим установам. Він буде чекати результатів перевірки стану банків, яку проводять МВФ і дві незалежні аудиторські структури.
У той же час, як передає іспанська газета El Pais з посиланням на урядові джерела, в суботу, 9 червня, міністри економіки і фінансів країн єврозони ухвалять рішення, чи надавати грошову допомогу Іспанії. Телеконференція європейських фінансових чиновників відбудеться близько 17:00 за київським часом.
Напередодні МВФ оцінив необхідну для іспанських банків допомогу в 40 мільярдів євро. У фонді зазначили, що потреба Мадрида в додаткових коштах може перевищити зазначену суму у випадку, якщо події будуть розвиватися "за найгіршим сценарієм". Раніше в ЗМІ з'являлися цифри від 60 до 100 мільярдів євро.
Про те, що влада Іспанії найближчим часом може звернутися до держав єврозони за фінансовою допомогою для свого банківського сектора, 7 червня повідомило агентство Reuters.
На минулому тижні агентство Fitch Ratings знизило рейтинг Іспанії відразу на три щаблі - з "А" до "ВВВ". В середині травня агентство Moody's знизило рейтинги 16 іспанських фінансових організацій, у тому числі двох найбільших - Santander і BBVA. В кінці того ж місяця на межі краху опинився один з провідних банків - Bankia. Погіршенню економічної ситуації в Іспанії сприяє також відновлення рецесії і зростання безробіття.
Нагадаємо, згідно з заявою Міжнародного валютного фонду (МВФ), банкам Іспанії для реструктуризації необхідна позика в обсязі 40 млрд євро (приблизно 49,9 млрд доларів), за допомогою якої вони зможуть вийти з кризи "навіть в найгіршому випадку".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас