Експерт: Прив'язка України до долара штовхає країну до боргової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Прив'язка України до долара штовхає країну до боргової кризи

Валюта
1067
За словами економічного експерта В.Суслова, українська економіка рухається в напрямку економічної кризи і знаходиться в так званому девальваційному циклі. Про це він повідомив під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.
"У 1993 році була створена система прив'язки національної української валюти до долара США. Ремісія гривні, в більшості випадків, проводилася за рахунок викупу валюти. Була створена проста легкоадміністрована система, однак, на сьогодні абсолютно неефективна, і зараз вона призводить до серйозних дисбалансів", - розповів В.Суслов.
За словами економічного експерта, в Україні потрібно змінювати систему валютного врегулювання.
"Головний недолік прив'язки гривні до долара - це недостатньо ефективний вплив на стан торгово-платіжного балансу. Це стало основною проблемою, тому і торговий, і платіжний баланс у нас є від’ємними. МВФ ретельно роз'яснює українській владі, що значення стабільного валютного курсу, тим більше при прив'язці гривні до долара, є перебільшеним", - запевнив фахівець.
Експерт переконаний, що українська економіка протягом тривалого часу рухається в напрямку від девальвації до девальвації і знаходиться в так званому "девальваційному циклі".
"Така політика призводить до постійного накопичення внутрішніх і зовнішніх боргів і таким чином країна рухається сама до своєї боргової кризи", - переконаний В.Суслов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас