Меркель мріє впровадити німецьку модель у кризових країнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель мріє впровадити німецьку модель у кризових країнах

Казна та Політика
517
Канцлер Німеччини Ангела Меркель наполегливо працює для створення в Європі "політичного союзу". Про це вона розповіла в інтерв'ю німецькому телебаченню.
"Регіону потрібен фінансовий і політичний союз, і країни повинні бути готові поступово жертвувати все більшою частиною свого суверенітету заради єдиної Європи. Якщо одна або декілька країн не хочуть йти цим шляхом, ми не можемо і далі продовжувати бездіяльність", - заявила німецький канцлер. "Саміт 28 червня в Брюсселі не зможе магічно вирішити всі проблеми", - попередила вона.
Створенню фінансового союзу в Європі сьогодні перешкоджають Греція та Іспанія, які не особливо добровільно вживають заходів щодо жорсткої економії під керівництвом Німеччини. Крім цього ФРН вимагає, щоб країни ЄС і єврозони з проблемами в області конкурентоспроможності створювали "зони вільної торгівлі", де до міжнародних інвесторів не будуть застосовуватися дорогі для них трудові правила, санкції та законодавчі норми.
Німеччина хоче, щоб німецька фінансова і політична модель була прийнята в кризових країнах на півдні ЄС, зачіпаючи кожен аспект податкового, трудового законодавства, освіти та інвестиційної системи. Але головна перешкода - всі ці люди не є німцями і не хочуть переходити на нову модель.
Проте якщо тиск Німеччини на Іспанію, Грецію та Італію не зменшиться і країни покинуть єврозону, то, на думку експертів, Європу "очікує найбільший землетрус", який буде відчуватися у всьому світі, і фінансова криза трансформується в масштабні політичні протистояння.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас