У Львові, Мукачеві та Вінниці відбулися збори Ділового Клубу Nexia Ukraine на тему Митного Кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові, Мукачеві та Вінниці відбулися збори Ділового Клубу Nexia Ukraine на тему Митного Кодексу

248
25 травня в Мукачеві, 29-го травня у Львові та 6 червня у Вінниці відбулися чергові збори Ділового Клубу Nexia Ukraine. Основним предметом обговорення на зборах, у яких взяло участь понад 80 представників середніх та великих компаній, були нові положення Митного Кодексу України в редакції 2012 року, а також практичні аспекти структурування бізнесу.
Організатором заходу виступила група компаній Nexia DK. Auditors & Consultants.
Партнер напрямку оподаткування та митної справи Nexia DK Андрій Андрейків розповів про новації щодо регулювання процедури митного оформлення та справляння митних платежів, а також розкрив особливості застосування фінансових гарантій.
Предметом обговорення та дискусії стало запровадження інституту уповноважених економічних операторів (УЕО) та особливості сертифікатів їхньої діяльності.
Особливу увагу було приділено процедурам заявлення, декларування та коригування митної вартості товарів, що імпортуються на митну територію України та подальше значення митної вартості для формування звичайної ціни згідно вимог Податкового кодексу.
Окрему увагу учасників засідання викликала дискусія щодо процедури пост-аудит контролю та видів перевірок підприємств митними органами після випуску товару у вільний обіг. Також окремо були зазначені особливості та процедури притягнення до відповідальності за порушення Митного законодавства, особливості санкцій, які визначено Митним кодексом на порядок їх накладання.
Партнер напрямку економічної експертизи та досліджень Nexia DK Ірина Зубрицька, розповіла про роль судової експертизи в доказуванні дійсності та нефіктивності угод, приділивши особливу увагу угодам щодо здійснення зовнішньоекономічної діяльності.
Степан Ревич, керівник напрямку консалтингу, доповів про управлінські аспекти теми, навівши багато прикладів з власного досвіду. Наталія Якібчук, адвокат напрямку міжнародного права, розповіла про юридичні особливості структурування бізнесу.
Після доповідей відбулась сесія запитань та відповідей, під час якої всі учасники Ділового Клубу Nexia Ukraine мали змогу поставити свої запитання доповідачам. Збори завершилися традиційно неформальним спілкуванням та пригощенням від партнерів заходів.
Наступні збори Ділового Клубу Nexia Ukraine плануються на осінь 2012 року. Участь у Клубі для представників компаній є безкоштовною, однак для участі необхідна попередня реєстрація.
За детальнішою інформацією про участь у Діловому Клубі Nexia Ukraine, будь ласка, звертайтеся до менеджера з розвитку Nexia Ukraine Юлії Мацех (YuliyaMatsekh@dk.ua).
За матеріалами:
ДК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас