Платіні: Без Євро-2012 життя в Україні покращилось би через років 30 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платіні: Без Євро-2012 життя в Україні покращилось би через років 30

834
Президент Союзу європейських футбольних федерацій (UEFA) Мішель Платіні вважає нинішній чемпіонат Європи з футболу найбільш "складним" з точки зору організації, в порівнянні з попередніми турнірами, але переконаний в тому, що Україна і Польща впоралися з поставленим завданням.
Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню DieWielt.
"Дійсно, можна так сказати, але наостанок виявиться, що це того варте. Краще виграти складний матч, а не легкий", - сказав М.Платіні, відповідаючи на запитання журналіста.
Президент UEFА висловив переконання, що чемпіонат буде успішним.
"Це буде великий турнір, дуже хороший чемпіонат Європи. Стадіони у Польщі та в Україні прекрасні. Також атмосфера буде досконалою", - сказав він.
М.Платіні зазначив, що особливо українці повинні пишатися тим, що організовують турнір, незважаючи на несприятливі політичні та інші труднощі.
Президент UEFА заявив, що побудована в рамках підготовки до чемпіонату інфраструктура дозволить поліпшити рівень життя в Україні, зазначивши, що без Євро-2012 вона була б побудована на 20 або 30 років пізніше.
"Це все після завершення матчів залишиться. Це прекрасна сила футболу, яка допомогла вже раніше Німеччині і Франції", - сказав М.Платіні.
Він також висловив переконання, що українці з поляками заслужили право організовувати європейський чемпіонат з футболу, відзначивши, що гірша інфраструктура, ніж у більш розвинених країнах, у Польщі та Україні викличе додатковий інтерес у вболівальників.
Як повідомляв УНІАН, матчі Євро-2012 будуть проходити в чотирьох українських і чотирьох польських містах з 8 червня до 1 липня цього року.
Нагадаємо, представники польської та української влади неодноразово заявляли, що організація Євро-2012 дозволить дати важливий імпульс для розвитку національних економік, зокрема, для залучення іноземних інвестицій та розвитку туризму. У той же час деякі експерти називають невиправданими такі величезні витрати на організацію турніру, прогнозуючи фінансові збитки від проведення цього заходу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас