Франція знизила пенсійний вік до 60 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція знизила пенсійний вік до 60 років

Казна та Політика
1630
Уряд Франції підписав декрет, відповідно до якого мінімальний вік виходу на пенсію для деяких громадян країни буде знижений з 62 до 60 років. Про це заявила міністр з соціальних питань Марісоль Турен (Marisol Touraine), передає Reuters.
Як вказує Agence France-Presse, планка пенсійного віку буде знижена для тих, хто почав працювати в 18 років. Узгодження документа повинно завершитися до кінця червня.
У 2010 році тодішній президент Франції Ніколя Саркозі підписав поправки в законодавство, відповідно до яких вік виходу французів на пенсію був збільшений з 60 до 62 років. Поправки повинні були вступити в силу в 2017 році. Пенсійна реформа, проведена в рамках боротьби за зниження бюджетних витрат, викликала різке невдоволення населення і привела до численних загальнонаціональних страйків.
Таким чином, зазначають ЗМІ, нова влада Франції пом'якшила умови пенсійної реформи, введеної колишнім урядом. Відповідна обіцянка стала одним з основних пунктів передвиборної програми Франсуа Олланда, який переміг на президентських виборах в травні поточного року.
Турен зазначила, що рішення уряду відмовитися від підвищення пенсійного віку для деяких громадян обійдеться країні в 1,1 мільярда євро щорічно до 2017 року і в 3 мільярди євро після.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас