За рік з Росії вивели 46 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рік з Росії вивели 46 мільярдів доларів

Казна та Політика
732
За підсумками травня 2012 року чистий відтік капіталу з Росії склав 5,8 мільярда доларів. Всього з початку року відтік капіталу з Росії склав 46,5 мільярда доларів. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на голову Центрального банку Сергія Ігнатьєва.
Він зазначив, що ця цифра є "найбільш попереднім прогнозом". Як передає "Інтерфакс", Ігнатьєв додав, що незважаючи на тенденцію скорочення виведення коштів з РФ, показники відтоку капіталу все одно залишаються на високому рівні.
Свого піку показник досяг у січні - 15,2 мільярда доларів. За лютий з країни вивели 11,3 мільярда, за березень - сім мільярдів, за квітень - 7,3 мільярда доларів.
У лютому в Мінекономрозвитку заявляли, що після президентських виборів 4 березня відтік капіталу зміниться на приплив. До цього мала привести стабілізація політичної обстановки в країні. На початку квітня перший заступник голови Центробанку Олексій Улюкаєв заявляв, що виведення коштів з російської економіки припиниться після інавгурації Володимира Путіна на пост президента 7 травня.
За підсумками 2011 року з Росії вивели 84,2 мільярда доларів, що в 2,5 рази більше, ніж роком раніше. У Міністерстві економічного розвитку прогнозували, що в 2012 році відтік капіталу з країни складе від 15 до 25 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас