Moody's знизило рейтинги шести німецьких і трьох австрійських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинги шести німецьких і трьох австрійських банків

678
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинги пріоритетних боргових зобов'язань і депозитів трьох найбільших австрійських і шести німецьких банків, йдеться в повідомленні агентства.
Зокрема, рейтинг пріоритетних боргових зобов'язань і депозитів австрійського банку Raiffeisen Bank International (RBI) знижений на один щабель - з А1 до А2 зі "стабільним" прогнозом. Також на один щабель був знижений рейтинг UniCredit Bank Austria (UBA) - з А2 до А3. Рейтинг Erste Group Bank AG був знижений на два щаблі - з А1 до А3. Прогнози щодо рейтингів UBA і Erste Group - "негативні".
Рейтингові дії також вжито щодо Commerzbank, DekaBank Deutsche Girozentrale, DZ BANK Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank, Landesbank Baden-Wuerttemberg, Norddeutsche Landesbank GZ і Unicredit Bank AG.
Зокрема, довгостроковий і короткостроковий рейтинги депозитів Commerzbank були знижені на один щабель - з А2 до А3 і з Prime-1 до Prime-2 відповідно. Прогноз щодо рейтингу був змінений зі "стабільного" на "негативний". Moody's знизило рейтинги і кількох філій цих банків в інших країнах.
У повідомленні агентства наголошується, що рейтинг найбільшого німецького банку Deutsche Bank буде оцінений окремо, поряд з іншими найбільшими кредитними організаціями з великим обсягом операцій на світових ринках капіталу.
Рейтингові дії Moody's пояснюються, в першу чергу, впливом європейської боргової кризи на якість банківських активів. Також побоювання в агентства викликає обмежена кількість амортизуючого банківського капіталу, необхідного для поглинання збитків.
При цьому, в повідомленні Moody's окремо наголошується, що рейтинги німецьких банків продовжують залишатися вищими, ніж в інших європейських кредитних організацій, завдяки порівняно сприятливому операційному середовищу, більш низькому, ніж в середньому в Європі, рівню безробіття та заборгованості населення, а також загальній стабільності економіки Німеччини.
Нагадаємо, на початку червня Moody's знизило в Україні рейтинги "ПриватБанку", "ОТП Банку" та "Укрексімбанку".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас