Греція виділить 250 млн євро для запобігання краху енергоринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція виділить 250 млн євро для запобігання краху енергоринку

Енергетика
513
Грецький уряд вирішив виділити 250 мільйонів євро екстреної позики оператору ринку енергії LAGHE, щоб запобігти потенційному колапсу через кризу неплатежів, повідомило у вівторок агентство Dow Jones.
Раніше представники ринку не відкидали віялових відключень через серйозний дисбаланс платежів на ринку. Так, державний регулятор не мав коштів, щоб розплатитися за своїми зобов'язаннями, і з тією ж проблемою зіткнулася державна газова компанія DEPA, якій було складно розплатитися з іноземними постачальниками через затримки платежів в самій Греції.
За даними агентства, гроші підуть на компенсацію боргів оператора, що утворилися через щедрі субсидії в сфері поновлюваних джерел енергії, а також через банкрутство двох альтернативних постачальників енергії в 2012 році.
Відповідне рішення ухвалив міністр фінансів Йоргос Занніас на зустрічі з учасниками ринку, а Єврокомісія дала "зелене світло" намірам грецької влади, повідомляє агентство. Кошти будуть видані у вигляді кредитів, щоб їх не вважали прямою допомогою компаніям, яка є незаконною за європейськими правилами.
За даними сайту бізнес-інформації capital.gr, кошти в підсумку підуть газовій компанії DEPA, яка зіткнулася з труднощами через неплатежі з боку партнерів на внутрішньому ринку. Це дозволить DEPA оплатити рахунки за постачання газу перед російським "Газпромом" та іншими компаніями на 67 мільйонів євро.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас