Україна запропонувала Туреччині допомогу у будівництві газопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна запропонувала Туреччині допомогу у будівництві газопроводу

Енергетика
289
Україна розраховує на участь в азербайджансько-турецькому консорціумі з будівництва трансанатолійського газопроводу, повідомив посол України в Туреччині Сергій Корсунський.
"На сьогоднішній день у нас є абсолютна політична підтримка турецького уряду з тим, щоб Україна була учасником цього проекту", - сказав він.
Як зазначив посол, в червні планується підписання відповідної угоди між Туреччиною і Азербайджаном, після чого Україна буде розглядати механізми своєї участі в консорціумі, передає УНІАН.
"Ми могли б увійти в проект нашим обладнанням, трубами, фахівцями, щоби прискорити будівництво газопроводу", - сказав Корсунський.
Він підкреслив, що Україна розглядає цей проект як одне з альтернативних джерел постачання газу в Україну. Очікується, що трансанатолійський газопровід буде введений в експлуатацію в 2017-2018 роках.
Україна, яка залежить від постачань російського природного газу і втрачає транзитні обсяги через переорієнтування "Газпромом" маршрутів постачань газу в Європу на Білорусь, а також запуск "Північного потоку", намагається добитися перегляду вартості російського блакитного палива. Київ вважає ціну на російський газ завищеною.
Серед альтернатив російському паливу Київ розглядає розробки сланцевих родовищ. У зв'язку з цим 10 травня Україна вибрала іноземних партнерів для розвідки двох великих родовищ сланцевого газу. Заодно Київ налагодив взаємодію в газовій сфері з Катаром, одним з головних конкурентів Росії на цьому ринку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас