Іспанія вперше визнала необхідність фінансової допомоги ззовні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія вперше визнала необхідність фінансової допомоги ззовні

Казна та Політика
620
Міністр фінансів Іспанії Крістобаль Монторо вперше визнав, що країні знадобиться економічна допомога для рекапіталізації банківської системи.
В інтерв'ю телеканалу Onda Cero міністр зазначив, що мова не йде про астрономічні суми, питання полягає в тому, звідки можуть надійти необхідні кошти.
"Ось чому важливо, щоб європейські інститути відкрилися б і допомогли нам досягти цієї цифри, тому що ми не говоримо про астрономічні суми", - заявив Монторо. Напередодні на цю ж тему висловлювався прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой. Він пропонує використовувати для цієї мети кошти Європейського стабілізаційного механізму (ЄСМ). Вливання капіталу, за його словами, має проходити безпосередньо, без посередництва держбюджету. Нещодавно голова Banco Santander Еміліо Ботін підрахував, що для підтримки всього сектора необхідно близько $40 млрд.
Багато країн Євросоюзу, в першу чергу Австрія, Німеччина та Фінляндія, виступають проти цієї ідеї. Нещодавно канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що порятунок банківського сектора - проблема, в першу чергу, національних урядів.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас