Країни ЄС планують підвищити пенсійний вік до 70-80 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ЄС планують підвищити пенсійний вік до 70-80 років

Казна та Політика
5312
Криза в Європі стане причиною підвищення пенсійного віку до 70 або навіть 80 років. Експерти вважають, що таке рішення зробить пенсії і медичне обслуговування більш доступними.
Головний виконавчий директор American International Group Роберт Бенмоше заявив, що результатом економічної кризи в Європі може стати підвищення пенсійного віку до 70 або навіть 80 років.
"Вік виходу на пенсію неминуче повинен буде піднятися до 70, 80 років, - вважає Бенмоше. - Це зробить пенсії і медичне обслуговування більш доступними. Це змусить людей працювати більше і зменшить тягар, який лежить на молодих", - сказав він в інтерв'ю Bloomberg.
Бізнесмен вважає, що вихід Греції з єврозони став би справжньою катастрофою і що Європа повинна всіма силами намагатися запобігти такому варіанту розвитку подій.
Цікаво те, що в Греції середня тривалість життя становить 81,3 року, а середній вік виходу на пенсію - 59,6 року.
В той же час у Франції новообраний президент Франсуа Олланд пообіцяв знизити пенсійний вік з 62 до 60 років.
Нагадаємо, на початку лютого прем'єр-міністр Швеції Фредрік Рейнфельдт запропонував розглянути можливість збільшення пенсійного віку в країні до 75 років.
МВФ повідомляв, що пенсійний вік повинен збільшуватися зі зростанням тривалості життя. Так, зазначають експерти, демографічні прогнози постійно недооцінювали тривалість життя населення.
У той же час довголіття понад базисні прогнози несе в собі значні фінансові ризики, одним зі способів нейтралізації яких є підвищення пенсійного віку.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас