Португалія увіллє в найбільші банки 7 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія увіллє в найбільші банки 7 мільярдів євро

Казна та Політика
228
Португалія увіллє близько 6,65 мільярдів євро в провідні банки країни - державний CGD і приватні BCP і BPI. Про це заявило міністерство фінансів держави, повідомляє Agence France-Presse. Таким чином, банки зможуть відповідати критеріям достатності капіталу, встановленим європейськими банківськими регуляторами.
З виділеної суми близько 5 мільярдів було взято з допомоги, виділеної в травні 2011 року Євросоюзом за планом порятунку Португалії від фінансової кризи. Усього ЄС виділив тоді близько 78 мільярдів євро, а Португалія стала третьою країною, що отримала допомогу від Брюсселя.
Раніше Євросоюз і МВФ заявили про те, що Португалія виконує умови допомоги в частині заходів економії, проте рецесія в країні виявилася значно глибшою, ніж здавалося в минулому році. Ймовірно, держава зможе знову позичати кошти на міжнародних ринках у наступному році.
Португалія зуміла істотно скоротити розміри свого бюджетного дефіциту. У 2012 році він не повинен перевищити 4,5 відсотка ВВП.
У той же час очікується, що в 2012 році ВВП Португалії знизиться на 3,3 відсотка, що є одним з найгірших показників у Європі. Це вже третя глибока рецесія в країні за останні 8 років.
Кредитний рейтинг Португалії зараз знаходиться на "сміттєвому" рівні. Ризик дефолту на найближчі роки оцінюється вище 50 відсотків, а прибутковість 10-річних облігацій становить 12 відсотків річних.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас