Двоє із затриманих за дніпропетровські теракти – викладачі вузу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Двоє із затриманих за дніпропетровські теракти – викладачі вузу

Кримінал
3642
Причетність затриманих до терактів в Дніпропетровську, а тим більше політичних мотивів їх здійснення, викликає дуже багато запитань. Про це заявив народний депутат, екс-заступник голови МВС і екс-заступник голови СБУ Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба.
Депутат повідомив, що, за достовірною інформацією, не правоохоронні органи вийшли на підозрюваних, а підозрювані вийшли на них. "І якщо вже озвучена версія про політичні мотиви теракту, то необхідно з'ясувати, чи не підштовхнув їх хтось до цього кроку - вийти на СБУ? І чи не залишиться надалі цей "хтось" у статусі "невстановленої слідством особи"?" - зазначив Москаль.
За його інформацією, за два з половиною тижні до затримання підозрюваних на Управління СБУ в Дніпропетровській області вийшли невідомі і зажадали спочатку два мільйони доларів, а побачивши, що СБУ пішла на переговори, - чотири з половиною мільйони доларів.
Депутат зазначає, що дії шантажистів були настільки наївними і непрофесійними, що для оперативників не було особливо важко встановити їх особи.
Імена підозрюваних: Сукачов Віктор Валерійович 1978 року народження, Федоряк Віталій Віталійович 1977 року народження, Просвірнін Лев Володимирович 1979 року народження - всі місцеві жителі. Про існування четвертого підозрюваного СБУ не знала, його згодом вказали названі троє осіб.
Один із затриманих виявився викладачем політології шановного вузу Дніпропетровська, другий - його колега по кафедрі, асистент за посадою, повідомляє депутат.
Ще до затримання "шантажистів" СБУ на підставі закону "Про оперативно-розшукову діяльність" встановила їх місце проживання, місце роботи, родичів, друзів і знайомих.
30 і 31 травня було зібрано близько шістдесяти оперативних груп для проведення обшуків. Усім їм видали конверти зі списком предметів і речей, які необхідно було знайти. Обшуки проводились у трьох підозрюваних, їх родичів та знайомих, в квартирах, гаражах і дачних приміщеннях. "Як говорять самі учасники обшуків, майже все, вказане в конвертах, знаходилося - пляшечки, пробірки, якісь реактиви, порошки, рукавички, футболки, куртки-вітрівки, кеди. Складалося враження, що вже перед початком обшуків було відомо, що де лежить", - зазначив Москаль.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас