Київ увійшов до ТОП-5 міст Європи за вартістю готельного номера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ увійшов до ТОП-5 міст Європи за вартістю готельного номера

1989
Київ входить до ТОП-5 міст Європи за середньою вартістю готельного номера, що становить $266 за ніч. Як повідомляється в прес-релізі компанії Jones Lang LaSalle (JLL) Hotels, такий показник вартості номера майже на 30% нижчий від докризового рівня.
Виконавчий віце-президент компанії Марина Усенко заявила, що сплеск будівництва готелів стимулювали проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року і фінансові преференції, запропоновані інвесторам з боку держави.
"До кінця 2015 року на ринок Києва має вийти ще 2279 номерів високого і середньоцінового стандарту, що збільшить поточну пропозицію на 83%", - прогнозує Усенко. З більш ніж 9,8 тис номерів в 133 зареєстрованих місцях колективного розміщення в Україні тільки 28% номерів можна віднести до сучасного стандарту. Більше третини якісного номерного фонду Києва відноситься до сегментів luxury і upper-upscale - 933 номери, до сегменту upscale - 607 номерів, mid-market - 557 номерів, economy - 662 номери, повідомляється в прес-релізі.
Тим часом експерти відзначають, що 2012 рік може стати складним періодом у житті готелів Києва, так як надії на новий сплеск інтересу до України в цілому і до Києва зокрема за рахунок проведення Євро-2012 поки не виправдовуються, в той час як бізнес-туристи можуть знизити число відвідувань міста в період проведення матчів, а також під час осінніх парламентських виборів.
Зазначимо, начальник управління туризму, готельного господарства і курортів Київської міської державної адміністрації Микола Грицик раніше заявляв, що під час Євро-2012 в Києві будуть порожні тисячі готельних номерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас