В Україні виховувати хлопчиків дорожче, ніж дівчаток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні виховувати хлопчиків дорожче, ніж дівчаток

1682
На дівчаток батьки витрачають приблизно на 15-20% менше, ніж на хлопчиків. Цей висновок фінансовий консультант Марина Сисоєва (мати двох дітей), зробила на підставі порівнянь витрат на одяг, шкільне приладдя та захоплення.
"Найбільшою статтею витрат в сімейному бюджеті є дитячий одяг. Незважаючи на різноманітність дівчачого гардероба, на хлопчиків йде більше", - цитують експерта "Комментарии".
У витратах на захоплення за сімейними затратами також лідирують сини. Їх походи в кіно, витрати на спортивне спорядження і взуття, різні IT-гаджети та іншу позашкільну діяльність обходяться сім'ї дорожче, ніж витрати дівчаток на косметику, модні аксесуари та гуляння.
На медичне обслуговування малюка (без урахування ліків) коштів йде небагато. В Україні більшість батьків в силу обмежених фінансових коштів користуються звичайними поліклініками (заплатити за медичну страховку $500-600 по кишені далеко не кожному). З набагато більшим бажанням батьки інвестують в розвиток дітей (танці, спорт, образотворче мистецтво тощо).
Близько половини витрат на дітей йде на одяг і взуття та їжу. Оскільки українці прагнуть балувати дітей красивими гарними речами, виробники дитячих брендів і товарів, орієнтованих на юних споживачів, зниження продажів відчувають найменше. За словами директора по роботі з клієнтами компанії Kids Market Consulting Марини Білоголової, скоріше, навпаки, наприклад, виробники продуктів і напоїв, за рахунок напису "для дітей" накручують цінники продукції додатково на кілька відсотків: "Розрахунок на те, що батьки все одно це куплять, адже для дітей їм нічого не шкода", - пояснює вона.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас