Залізнична інфраструктура України зайняла 27-е місце у світі за якістю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізнична інфраструктура України зайняла 27-е місце у світі за якістю

396
Залізнична інфраструктура України, згідно з даними рейтингу залучення в світову торгівлю The Global Enabling Trade Report 2012, складеного Світовим економічним форумом (ВЕФ), зайняла 27-е місце в світі за якістю.
Як повідомила прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця"), українські залізниці отримали 4,4 бала, обійшовши всі країни СНД.
Лідером за цим показником є Швейцарія з 6,8 бала. У першу десятку також увійшли (у порядку убування): Японія, Гонконг, Франція, Німеччина, Нідерланди, Сингапур, Південна Корея, Іспанія. Замикає ТОП-10 Фінляндія.
З країн СНД, окрім України, в першу тридцятку увійшла лише Росія (30-е місце). Казахстан розташувався на 34-му місці. Білорусь і Туркменістан в рейтингу не представлені.
Експерти, що взяли участь у дослідженні, відзначають, що в деяких розвинутих країнах залізнична інфраструктура оцінена дуже негативно, навіть з урахуванням статусу цих держав. Так, Італія в рейтингу - на 45-му місці, Норвегія - 55-му, Польща - 75-му.
З прибалтійських країн найкраще залізнична інфраструктура оцінена в Литві - 25-е місце, далі йдуть Латвія - 37-е, Естонія - 44-е. Крім того, Грузія розмістилася на 36-му місці, Угорщина - на 42-му, Болгарія - 54-му, Туреччина - 61-му, Румунія - 79-му, Бразилія - 93-му.
Світовий економічний форум визначав якість залізничної інфраструктури в країнах шляхом опитування керівників компаній, що користуються послугами даного виду транспорту. Під час дослідження респондентам ставилося запитання "Як ви оцінюєте залізничну систему в вашій країні?".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас