Династії Ротшильдів і Рокфеллерів об'єднали активи, щоб пережити кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Династії Ротшильдів і Рокфеллерів об'єднали активи, щоб пережити кризу

5131
Династії Ротшильдів і Рокфеллерів вирішили об'єднати активи, які складають майже 40 млрд. доларів. Їх бізнесом тепер буде керувати спільна компанія
Ідеологи угоди - 96-річний Девід Рокфеллер і 76-річний лорд Джейкоб Ротшильд підтримують особисті відносини більше 50 років.
Інвестиційний траст Джейкоба Ротшильда RIT Capital Partners і Rockefeller Financial Services створюють стратегічний альянс. RIT купить 37% акцій в компанії, що управляє інвестиційними фондами Рокфеллерів. Це дозволить трасту Ротшильда, папери якого торгуються на Лондонській біржі, зміцнити позиції в США.
Група Рокфеллера з'явилася в 1882 році, коли Джон Д. Рокфеллер заснував одну з перших компаній в світі з управління приватним капіталом. За більш ніж 100 років існування компанія стала управляти не тільки статками Рокфеллера, а й активами інших багатих сімей, фондів і фінансових інститутів.
Під управлінням Rockefeller Financial Services активи на $34 млрд. Серед них нафтогазова група Vallares, що планувала інвестиції в Росію, частка в Johnson & Johnson, Dell, Procter & Gamble і Oracle. Більшість акцій компанії належить сім'ї Рокфеллерів. Чисті активи RIT Capital Partners оцінюються в 1,9 млрд фунтів стерлінгів ($2,98 млрд за курсом ЦБ), які інвестовані в цінні папери - акції і держоблігації.
Відзначається, що обговорення конфігурації можливого партнерства почалося два роки тому, коли Рокфеллер представив лорда Ротшильда виконавчому директору Rockefeller & Co Рубену Джеффрі. Рік по тому під час зустрічі в офісі лорда в Спенсер-хаус Джеффрі схвалив початок переговорів про придбання Ротшильдом частки в групі Рокфеллерів.
В даний час голова групи Ротшильдів барон Давид де Ротшильд об'єднує управління інвестбанком в Лондоні з операціями французької сім'ї (існують дві гілки Ротшильдів - англійська і французька). Одночасно лорд Ротшильд в березні уклав інвестиційне партнерство з приватним франко-швейцарським банком групи Едмона де Ротшильда, ще однією гілкою в банківській династії.
Експерти вважають, що причиною для об'єднання бізнес-династій може бути зростаюча нестабільність у світовій економіці.
"Для інвестбізнесу настають нелегкі часи: єврозона тріщить по швах, Китай сповільнюється, у багатьох країнах спалахують протести проти заходів бюджетної економії. Криза суверенних боргів і крах євро можуть стати набагато потужнішим потрясінням для фінансового світу, ніж криза довіри, що вибухнула в 2008 році, тому прагнення груп Ротшильдів і Рокфеллерів захистити свій інвестиційний бізнес шляхом консолідації не дивне", - прокоментував ситуацію експерт БКС Експрес Богдан Зиков.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас