Україна увійшла до п'ятірки найгірших країн у світі за конкурентоспроможністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна увійшла до п'ятірки найгірших країн у світі за конкурентоспроможністю

962
Згідно з рейтингом, складеним швейцарською дослідницькою групою IMD, Україна піднялася на одну сходинку в рейтингу конкурентоспроможності країн світу, і тепер займає в цьому списку 56-е місце.
Зазначимо, що рейтинг відображає, наскільки добре країни керують своєю економікою і людськими ресурсами, щоб зміцнити благополуччя держави. У список увійшли 59 країн з усіх кінців світу.
Лідером в цьому році став Гонконг, за ним ідуть США і Швейцарія. Дослідники відзначають, що, незважаючи на всі неприємності, Сполучені Штати залишаються країною з унікальною економічною силою, динамікою розвитку підприємств та інноваційним потенціалом.
Як зазначають швейцарські експерти, в десятку кращих увійшли також Сінгапур, Швеція, Канада, Тайвань, Норвегія, Німеччина і Катар.
Найбільш конкурентоспроможними державами Європи стали Швейцарія, Швеція (зайняла 5-е місце в загальному списку) і Німеччина (дев'ята позиція), бо в них розвинені експортно-орієнтоване виробництво і фінансова дисципліна.
У той же час, дослідники вважають, що Ірландія (20 місце), Ісландія (26 рядок) і Італія (40 позиція) виглядають більш підготовленими до відновлення і виходу з кризи, ніж Іспанія (39 позиція), Португалія (41 місце ) та Греція (58 місце), які продовжують лякати інвесторів.
Укладачі рейтингу вважають, що економіки, що розвиваються, поки не застраховані від впливу потрясінь, що відбуваються в інших країнах світу. Китай (23 позиція), Індія (35 місце) і Бразилія (46 рядок) у порівнянні з минулим роком втратили місця в рейтингу.
Тим часом, відзначає BFM.ru, Росії вдалося відвоювати лише одну позицію і переміститися на 48 місце. Всі економіки Азії, крім Гонконгу (1 місце), Малайзії (14 рядок) і Південної Кореї (22 позиція), в минулому році демонстрували спад.
При цьому в Латинській Америці ситуація також складається не кращим чином - ослаблення економіки зафіксовано у всіх країнах регіону, крім Мексики (37 місце).
Відповідно до списку IMD, Україну в рейтингу оточують Болгарія (перемістилася з 55 на 54) та Хорватія (з 57 на 56 місце). Гірше, ніж в Україні, ситуація з конкурентоспроможністю в Греції та Венесуелі.
Як повідомлялося, Україна посіла 86 місце за рівнем залученості у світову торгівлю, опустившись на п'ять щаблів у порівнянні з 2010 роком (81 місце).
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас