Тимошенко будуть судити ще за чотирма справами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко будуть судити ще за чотирма справами

Кримінал
629
За словами генпрокурора, ім'я екс-прем'єра Тимошенко фігурує ще в чотирьох кримінальних справах.
Слідом за справою ЄЕСУ, екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко можуть судити ще за чотирма кримінальними справами.
Про це в інтерв'ю журналу "Фокус" заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка.
За словами генпрокурора, "вже доведено слідством, що понад 2 млн дол. було перераховано з фінансових рахунків фірм, підконтрольних Тимошенко і Павлу Лазаренку, на рахунки виконавців вбивства бізнесмена Руслана Щербаня", - пише видання. (Очевидно, мова йде про вбивство бізнесмена Євгена Щербаня).
"Якщо будуть зібрані докази, що викривають Тимошенко в причетності до замовних вбивств, вона буде притягнута до кримінальної відповідальності. Скільки часу знадобиться для зібрання доказів - залежить від слідства", - уточнив генпрокурор.
Крім того, ім'я Тимошенко фігурує в справі про борг корпорації ЄЕСУ в 405,5 млн дол. перед Міністерством оборони РФ. "Гроші отримали, але зобов'язання не виконали. З урахуванням того, що тодішній прем'єр Лазаренко дав державні гарантії, цей борг ліг на Україну. Це справа в слідстві СБУ, вона зараз розслідується", - додав прокурор.
Разом з тим, закінчені справи щодо грошей Кіотського протоколу та закупівлі санітарних автомобілів. Як стверджує Пшонка, вони з "зібраними доказами і явно обвинувальним висновком". Зараз матеріали передані адвокатам на ознайомлення.
"Генеральна прокуратура України чекає одужання колишнього голови уряду Тимошенко, щоб пред'явити їй обвинувачення у справі про вбивство бізнесмена Євгена Щербаня, якого застрелили в Донецьку в 1996 році", - пише "Фокус".
Передуючи повну публікацію інтерв'ю Пшонки, видання зазначає, що розслідування стосовно Тимошенко у справі про розкрадання бюджетних коштів і ухиленні від сплати податків в корпорації "Єдині енергетичні системи України" завершено. За даними СБУ, Тимошенко звинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн грн (близько 587 тис. доларів), розкраданні і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн (3,1 млн доларів) податку на додану вартість.
Також у цій справі вона звинувачується в службовій підробці та в ухиленні від сплати 681 тис. грн (85 тис. дол.) прибуткового податку. Способом розкрадання бюджетних коштів було впровадження корпорацією "Єдині енергетичні системи України" фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній.
У даній кримінальній справі органи прокуратури заявили цивільний позов для відшкодування завданих державі збитків.
При цьому видання відзначає, що СБУ продовжує розслідування проти Тимошенко в інших справах: про організацію ухилення від сплати понад 10 млн грн (1,25 млн доларів) податків та замаху на розтрату чужого майна - коштів державного бюджету в сумі 405,5 млн доларів.
У грудні 2011 року всі епізоди, пов'язані з діяльністю Тимошенко на чолі "Єдиних енергетичних систем України", були об'єднані в одне провадження.
Як відомо, Тимошенко була засуджена в жовтні минулого року на сім років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газової угоди між "Нафтогазом України" і "Газпромом" в 2009 році. В кінця грудня 2011 року екс-прем'єр була етапована в колонію в Харкові.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас